Str. Marasesti, Nr.48
secretariat@ovasal.ro
0751/096.550
Menu
Close

Intrebari frecvente

1.Ce presupune examenul pentru obtinerea permisului de conducere ?

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere se sustine cu Politia si consta intr-o proba teoretica si o proba practica. Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice care contine 26 intrebari ( examen efectuat pe calculator cu intrebari identice celor din softul Ovasal).
Timpul alocat rezolvarii unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice este de 30 minute. Proba teoretica se promoveaza obtinand minim 22 puncte din 26. Accesul la aplicatia informatica se realizeaza pe baza unui bon de ordine care contine un cod de bare, inmânat de lucratorii serviciilor publice comunitare la intrarea candidatului in sala de examinare. Codul de bare identifica un test completat de un anumit candidat si are valabilitate doar in ziua curenta examinarii. Proba practica se sustine de catre cei ce au promovat proba teoretica de sala.Proba practica consta in conducerea autoturismului pe traseu, impreuna cu un agent de la Politie.
2.Care este valabilitatea examenului teoretic sustinut la Politie?

Examenul de sala este valabil un an de zile.

3.Unde se sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere ?

Persoanele>Elevii<Studentii cu domiciliu stabil in  Suceava vor sustine examenul in Suceava, pe masina pe care au efectuat instructia practica, precum si cei cu viza de flotant. Persoanele<Elevii<Studentii care nu au domiciliul in Suceava vor sustine examenul in localitatea de care apartin.

4.Cat este valabil cursul de scolarizare ?

Cursul de scolarizare absolvit este valabil timp de 1 an de la data terminarii scolii de soferi. Dupa trecerea acestui interval va fi necesara refacerea cursului de scolarizare auto.

5.Alte informatii privind examenul pentru obtinerea permisului de conducere

Ordinul nr. 4/2010 modifica si structura testului in functie de categoria si subcategoria de permis de conducere solicitate, si se face dupa cum urmeaza:

– pentru categoriile B, B1, C, C1, Tr, D, D1, Tb sau Tv, testul cuprinde 26 de intrebari, timpul de solutionare fiind de 30 de minute (cel putin 22 raspunsuri corecte);

– pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E si DE, testul cuprinde 11 de intrebari, timpul de solutionare fiind de 15 de minute (cel putin 9 raspunsuri corecte).